A szerbekkel közös edzéssel folytatódott a magyar válogatott soron következő edzőtáborozása hétfőn reggel Szegeden. A két csapat kétkapuzott a sátortetős uszodában, s a végig nagyon feszült hangulatú gyakorlás során a második negyedben tömegverekedés alakult ki. Egy magyar támadásnál a szerbek Kis Gábornak estek, méghozzá előre eltervezett módon. Ezt onnan lehet tudni, hogy Udovicsics “közleményt” is csatolt a pofonokhoz: “Rómáért!” – mondta.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kemény Dénes 19 játékost hívott a januári edzőtáborozásra, amely már vasárnap este megkezdődött Szegeden, ahol hétfőn felkészülési mérkőzést játszott az ősi rivális Szerbiával, amely a legjobb csapatával érkezett – írja a vizilabda- válogatott

Az edzőmeccs az ilyenkor szokásos szabályok szerint zajlott (Kiszelly és Petik A. bíráskodása mellett). Már az elején parázs volt a hangulat, a második negyed közepéig legalább 10 kiállítást ítéltek a bírók, ami még egy igazi meccsen is szép teljesítmény. A második játékrészben egy magyar támadásnál a centerünk körül egyszer csak pezsegni kezdett a víz, pillanatok alatt mind a 2×19 játékos ott volt a kapu előterében, komoly ütésváltás kezdődött és hosszú másodpercekig tartott. Kemény Dénes átjött a szerb kispadhoz és Udovicsics kollégájával közösen próbálták csillapítani a kedélyeket. Pár perc “pihegés” után a játék folytatódott, de a negyedik negyedben megint kialakult egy (immár jóval kisebb) csetepaté. Ezután Kemény Dénes úgy döntött, hogy a meccsszerű játéknak legyen vége. Emberelőny-emberhátrány gyakorlása következett. Először a szerbek védekeztek, legalább 15-20 fórt játszottunk egymás után, majd felcserélődtek a szerepek.

Az edzés végén a vízből kikászálódó játékosokat megrohanták az újságírók, és persze mindenki elsősorban a vízibunyó okaira volt kíváncsi.

Bementem centerbe, aztán az első adandó alkalommal, amikor jött a labda, a nyakamba ugrottak négyen, minden előzmény nélkül. Nem is értettem, hogy mi történt – mondta Kis Gábor. Aztán utána sikerült megtudnom, hogy azért estek így nekem, mert a világbajnokságon megütöttem Udovicsicset. Ennyit mondott nekem: Rómáért! Szerintem ez szánalmas volt, engem nyugodtan meg lehet verni, ha elém áll valaki, vagy akár a vízben, férfias harcban, de így… Ott álltam, hat szerb állt körbe és nézték, hogy mikor mozdulok Udovicsics felé. Úgy éreztem, hogy ez előre meg volt beszélve. A víz alatt kaptam rendesen, nyilvánvaló volt, hogy `meg vagyok célozva`, aztán feljöttem, még mindig nem nagyon értettem, hogy mi történt. Próbáltak víz fölött is eltalálni, de engem nem könnyű kiütni, eddig még senkinek sem sikerült. Röhögtem a dolgon, ez szerintem hülyegyerek-mentalitás, megbeszélni, hogy majd hatan nekem fognak esni… Nem ütöttem vissza, nem éreztem értelmét, ha ütök, biztos, hogy még jobban nekem esik mindenki és nem akartam kockáztatni komolyabb sérülést. A jövőben a szerbek ellen a játékommal fogom mindent viszonozni.Forrás: bulvarsport.hu