Az olvasókörben már hagyomány, hogy olyan tárlatot tartanak, amely a helyi amatőr művészek munkáiból áll össze. Ezt az idén kibővítették azzal, hogy valóban régi és használati tárgyakként működő textíliákat, hímzéseket és horgolásokat is bemutattak. Több évtizedes munkák köszöntek vissza. Egy 1934-es készítésű keresztelő paplanka is látható a kiállítás darabjai között. Fontos, hogy ezeket a darabokat megismertessék és bemutassák a fiatalabb korosztálynak.

Zsarkóné Sánta Zsófia, az olvasókör elnöke elmondta, hogy évente két-három alkalommal rendeznek kiállítást, melynek célja a kézműves mesterségek bemutatása. Ennek keretében a mai kiállításon egy amatőr festő és kézimunka készítők alkotásait láthatjuk.

Molnárné Kecskeméti Rita, a városrész önkormányzat képviselője elárulta, hogy számára az a legkedvesebb, hogy az itt élők a féltett kincseiket adták kölcsön az olvasókörnek, hogy mindenki megcsodálhassa. Azok a hímzések, melyek egy-egy mondatot tartalmaznak, számára még beszédesebbek és ezeket az örök igazságokat sosem lenne szabad elfelejteni.

Hírszerkesztőnk, Martonosi János nagymamája, Csengeri Ferencné is a kiállítók között szerepelt. Icu néni elmondta, hogy városunk egyik legszebb hímzési formáját, a vásárhelyi hímzést mutatta be változatos formában. Ugyancsak elhozta egy másik tájegység jellemző hímzési formáját, a kalocsai hímzést, melynek színei élénkek és harmonizálóak is egyben.

Kisné Gombkötő Erzsébet 18 képével mutatkozott be a kiállításon. Ezek között tájképeket, csendéletet, állatokat ábrázoló festményeket és életképeket is láthatunk. A festő elmondta, hogy öt éve fest olajjal. A kiállítás megtekinthető június 3-4-én 10-17 óráig, június 5-én 9-12 óráig az olvasókörben.Olasz Mónika