A fronthatás és az évszakhoz képest enyhe idő miatt fejfájós tünetek jelentkezhetnek, bőséges folyadékbevitellel lehet mérsékelni a panaszokat. A nyugati országrészben pár órás napsütés is várható, mely jó hatással lesz a közérzetre.

A légszennyezettség szintje és a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el a levegőben, mely fokozza a légúti betegségekben szenvedők és az asztmások panaszait, de az egészséges embernél is nyálkahártya-irritációt, könnyezést, köhögést, légzési nehézségeket válthat ki. Ezért ajánlott az időseknek, kisgyermekeknek és a légúti panaszokkal küzdőknek a forgalmasabb helyeket elkerülni a következő napokban.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Gyakran erősen felhős, helyenként tartósan párás, ködös lesz az idő. A napfény hiánya depressziós tüneteket idézhet elő az erre érzékenyeknél. A hét második felében markáns időjárás-változással tér vissza a tél, és a lehűlést sokan már előre megérezhetik. Ízületi fájdalmakat, fejfájást már szerdán tapasztalhatnak a hidegfrontra érzékenyek. Fokozott magnézium és kalcium bevitellel ajánlott felkészíteni a szervezetet a változásra.

Csütörtökön erős hidegfronti hatás fogja terhelni a szervezetet. Nyugatról érkezik a csapadékzóna, és fokozatosan vált majd át az eső havazásba. A fronthatás miatt megnövekszik a görcshajlam, és a hirtelen lehűlés megterheli a szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedőket is. Ezen a napon a megterhelő munkák helyett inkább válasszák a pihenést, és kerüljék a nehezen emészthető ételeket.forrás: ozonenetwork.hu