Jól kezdett a Baja, de négy perc után már hat pontos vásárhelyi vezetésnek örülhetett a rendkívül népes publikum. A hazaiaknál Vas Péter és Dani Zoltán nagyon jól megértette egymást, ezt számos látványos kosár is bizonyította. A második periódus elején Vas sokkolta a vendégeket egy triplával, majd Utasi is rátett egy lapáttal, és hintett egyet, ekkor már tizenhatra nőtt az előny. Kukla és Babut is jól teljesített, hiszen a bajnokság pontkirálya Mándity Máté csak öt kosarat szerzett az első félidőben.

A magabiztos vezetés tudatában dr. Elek András már a második negyedben pályára küldte a fiatalokat is: Grezsa és Schéda is játékba került. A Dani, Vas, Utasi triónak végig nagyon kijött a lépés, ők hárman összesen hetven(!!!) pontot dobtak az összecsapáson. Az utolsó két játékrészben sem változott semmi, az EnterNet Kosársuli a nagyszerű közönség támogatásával végig kézben tartotta az irányítás.

Csak egy rövidzárlat volt a negyedik negyed elején, ekkor úgy tűnt, hogy a gárdák leteszik a fegyvert, és nem hajlandók többször betalálni. Azonban lassan beindult a pontgyártás, oly annyira, hogy a hazaiak meg sem álltak száztizenháromig. A Baja mindössze hetvenkét ponttal tudott válaszolni Utasiék kosárzuhatagára. A negyvenegy pontos győzelem után az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli továbbra is a bajnokság második helyén áll, és harcban van a rájátszásért.

EnterNet Vásárhelyi KS – Bajai Bácska KSE 113-72 (29-21, 34-25, 26-11, 24-15)

Hódmezővásárhely 500 néző – vezette: Balogh, Farkas, Rácz

Kosársuli: DANI 21/3, UTASI 20/12, Mócsai 4, VAS 29/9, BABUT 15/3
csere: Böszörményi -, KUKLA 11/3, Schéda 7/3, Grezsa 4, Rácz 2

Edző: dr. Elek András
Segédedző: Kis Sándor

Dr. Elek András: “Örülök, hogy egy jó csapat ellen ilyen magabiztosan tudtunk nyerni. Jó látni, hogy egyre többen jönnek el a meccseinkre, remélem jól szórakozott a közönség.”