A 32. születésnapját pénteken ünneplő támadó az espn.com-on olvasható adatok szerint az előző évben 2 millió 970 ezer dollárt (540 millió forint) keresett. Gera az elmúlt idényben remekelt a Fulhamben, az együttes egyik meghatározó futballistájává lépett elő, a spanyol Atlético Madriddal szemben elveszített (1-2) Európa Liga-döntőben végig játszott, s a szurkolók a szezon legjobbjának választották.
Az ESPN 182 ország legjobban fizetett sportolóiról állított össze “bérlistát`, eszerint Gerához hasonló összeget keresett például a német Borussia Dortmund egyiptomi labdarúgója, Mohammed Zidan (2,58 millió dollár) vagy a szintén a Fulhamben légióskodó izlandi Eidur Gudjohnsen (2,53).
A legnagyobb összeg, évi 32 millió dollár (körülbelül 5,8 milliárd forint) Manny Pacquiaónak, a világbajnok fülöp-szigeteki profi ökölvívónak, s Alex Rodrigueznek, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő New York Yankees játékosának neve mellett szerepel. A Forma-1-es pilóták közül többen is rajta vannak a listán, Spanyolország legjobban fizetett sportolója például a Ferrari versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso (22,7 millió dollár), Lengyelországban pedig Robert Kubica, a Renault pilótája keresi a legtöbbet (10,6). A 2007-ben F1-es vb-t nyert, manapság már a rali-világbajnokság viadalain induló Kimi Räikkönen a kimutatás szerint tavaly 26,3 millió dollárral gazdagodott, ezzel a legjobban kereső finn sportoló lett.
Érdekesség, hogy az argentinoknál nem a kétszeres aranylabdás Lionel Messi, az FC Barcelona labdarúgócsapatának támadója, hanem Carlos Tévez, a Manchester City futballistája viszi a prímet 19 millió dolláros éves jövedelemmel, míg Portugália leginkább megfizetett sportolója természetesen az aranylabdás Cristiano Ronaldo, a Real Madrid válogatott játékosa (19,5 millió dollár).
A listán szereplő 182 sportoló között 114 futballista, 18 kosárlabdázó, 12 baseballjátékos, hat autóversenyző, öt-öt golfozó, amerikaifutballista és jégkorongozó, négy krikettjátékos, három-három ökölvívó és atléta, két-két rögbis és teniszező, valamint egy-egy tollaslabdázó, kerékpáros, motorversenyző, szumós és vitorlázó szerepel.Forrás: szegedma