Primorsko a legismertebb és leglátogatottabb üdülőhelyek közé tartozik a Fekete-tenger partján. Burgasztól 55 kilométerre fekszik egy félszigeten, amely két csodálatos tengerparttal büszkélkedik – egy északival és délivel. Nemcsak üdülésre, hanem fényképezésre is alkalmas a környezet. Szeptemberben 6-14 között a Primorsko Klub ad otthont a Фотоваканция / Photovacans elnevezésű fotófesztiválnak, amely kiállításokkal, workshopokkal, szakmai bemutatókkal és közös fényképezési lehetőségekkel teszi tartalmassá az itt eltöltött hetet a fiatal fotósok számára.

Eifert János – kiállításaival és workshopjaival – régi vendége ennek a rendezvénynek, amelyet Jurij és Emo Treyman szervez immár húsz éve, a Bolgár Fotóakadémia közreműködésével.

A vásárhelyi születésű Eifert János korábban sem volt ismeretlen a bolgár fotókedvelők körében, hiszen több alkalommal mutatták be kiállításait, illetve diaporáma-műsorát. 2008-ban és 2013-ban a Szófiai Magyar Kulturális Intézetben mutatta be Képnovellák, illetve Ars Poetica c. kiállításait, amiket más városokban, Plovdivban, Plevenben, Sumenben és Slivenben is láthatott a bolgár közönség. Most az ÚjraKépek c. kiállítását hozta a fesztiválra, amelynek tegnap, szeptember 6-án volt a megnyitója.

(Forrás: Emo Treyman, Bulgária)