Az alapszakasz záró felvonása következik szombaton a férfi kosárlabda NB I/A csoportban. A nyolcadik helyen tanyázó Naturtex-SZTE-Szedeák a hatodik PVSK-PANNONPOWER gárdáját látja vendégül. Mindkét fél számára kiemelten fontos összecsapásról van szó, tekintve, hogy a középszakasz középházában is farkasszemet néznek majd egymással, ahol az alapszakasz ötödik-kilencedik pozíciói között végző együttesek játszanak két újabb kört három negyeddöntős helyért. A mieink szerdán Körmenden a hajrában szenvedtek vereséget, a baranyaiak ugyanekkor odahaza verték meg az újonc MAFC-ot. Kiss Zsolték szeretnének javítani a középszakasz rajta előtt, és az újszegedi sportcsarnokban erre adott lesz a lehetőség.

“Múlt szombaton Zalaegerszegen, aztán szerdán Körmenden léptünk pályára, a két nehéz meccs és a hosszú utazás rengeteget kivett a csapatból. Ugyanakkor fel kell készülnünk erre a terhelésre, hiszen a középszakaszban szerda-szombat ritmusban folytatjuk majd. Ami a körmendi derbit illeti, véleményem szerint 35-36 percig jól teljesítettünk, a végét azonban elrontottuk. Most azonban már nem ezzel foglalkozunk, csakis a Pécsre koncentrálunk. Csütörtökön egyet tréningeztünk, és pénteken is egy edzés lesz, lehetőségeinkhez képest igyekszünk frissíteni. Jól ismerjük a PVSK-t: évek óta szisztematikusan építkeznek a Mecsekalján, nincsenek drasztikus változások a keretben, összeszokott, egységes alakulatról van szó. Mindig nehéz, kemény mérkőzéseket vívunk velük. Harcos, agresszív csapat a pécsi, melyet nem könnyű legyőzni. Kintről roppant veszélyesek, az amerikai irányító, Nelson mellett a svéd Pahlmblad, illetve a két fiatal magyar kosaras, Halász és Bíró is remek játékos, nem beszélve az ifjú Sztojanovicsról, aki nemrég kapta meg a magyar állampolgárságot. A palánk alatt a tapasztalt horvát Budimirre hívom fel a figyelmet, aki a mi légiósainkhoz hasonló típusú kosaras, hármas és négyes poszton egyaránt kiváló. A baranyaiak erőssége a határozott, fegyelmezett védekezés, emellett sok támadólepattanót szereznek, ezeket az erényeiket kell semlegesítenünk szombaton” – magyarázta Nikola Lazic, a Szedeák mestere.

 

A szerb szakember hozzátette, mivel a Pécs múlt hétvégén szabadnapos volt, és szerdán a MAFC ellen viszonylagosan könnyebb meccset játszott, bizonyosan frissebb lesz, mint a Szeged. Ugyanakkor a mienk számtalanszor bizonyították már ebben a bajnokságban, hogy felül tudnak kerekedni az ilyen helyzeteken, és hatalmas szívvel játszva a fáradtságot is legyőzik. Az akarat, a lelkesedés és a közönség támogatása ezúttal is sokat jelenthet. A Tisza-partiaknál a hosszabb ideje maródi Wirth Ádám és Csorvási Levente mellett Varga Zalán és Vágvölgyi Ákos sérült.

Forrás: szegedma.hu