Wellness szolgáltatások félpanziós ellátással
Az ünnepi hétvégén több szálloda is akciós csomagajánlatokkal várja mindazokat, akik a fesztiválra érkeznek. Két éjszakás foglalás esetén például az Elisabeth Hotel különösen kedvező árakkal igyekszik a vendégek kedvében járni. A fenséges falatok mellett olyan szobai bekészítések is kérhetőek a tökéletes kényelem érdekében, mint a gyümölcstál, a pezsgő, vagy az édességek. Persze nem csak a kulináris élvezetekről szól majd a ház falain belül töltött idő, hiszen étkezésre a fesztivál  is bőségesen kínál lehetőséget. A Tündérkert Wellness Centrum szolgáltatásait korlátlanul használhatják a vendégek, így a finn szauna, az aromakabin és a jacuzzi mellett kipróbálhatják a gőzkabint, melynek egészségre gyakorolt hatását azonnal érezni lehet. A sóbarlang mellett többféle élménymedence közül is választhatnak a wellness szerelmesei.

Aktív pihenés a lakmározás után
A Kolbászfesztiválon mennyei falatok és gazdagon megrakott tálak várják a látogatókat, akik rendszerint bőségesen belekóstolnak a finomságokba. Mivel a csabai kolbász 2013 óta hungarikum, így a kóstolás már csak ezért sem maradhat el. Azok viszont, akik ügyelnének alakjukra, és a lakmározás után kicsit átmozgatnák magukat, ezt minden további nélkül megtehetik, hiszen a hotelben fitness terem is megtalálható.

Tradíció és a jelen értékei
Amennyiben az idén 19. alkalommal megrendezésre kerülő Kolbászfesztiválra esne a választás, úgy az utisugo.hu szakemberei szerint is ajánlott mihamarabb október 23 szállás kínálatából kiválasztani a megfelelőt, ugyanis sokan kifejezetten a hosszú hétvégére látogatnak a városba, a teltház tehát a legtöbb helyen garantált. A fesztiválon rendkívül széles programkínálat várja az érdeklődőket, így a népzene, a néptánc, a folklór éppen úgy jelen lesz, mint a mai ismert hazai és külföldi előadók. A kolbászok mellett zamatos borok és különleges pálinkák is megtalálhatóak a gasztrokínálatban, de természetesen a disznótoros és a hentes üzemek termékei sem hiányozhatnak. Tankcsapda és Balkán Fanatik koncerteken hódolhatnak a vendégek a zenei élményeknek, de a Csík Zenekar, Presser Gábor, Korda György és Balázs Klári is helyet kapnak a repertoárban. A fellépők száma természetesen itt nem ér véget, a programkínálatban valóban minden korosztály és érdeklődési kör megtalálja a számára tökéletes kikapcsolódást. Október 23 szállás kapcsán megéri a rendezvény idején a városi szolgáltatókat választani.

Főzőversenyek és kulturális programok
Töltött káposzta, kolbász, disznótoros- csak néhány olyan étel, melyek elkészítésében összemérhetik a jelentkezők tudásukat, de azok is megtalálják számításukat a fesztiválon, akik a helyi termékek, kolbászok, pálinkák, vagy népművészeti alkotások közül szeretnének ezt-azt hazavinni. A népzenei programok mellett külföldi vendég-együttesek is szórakoztatják majd a nagyérdeműt, a borkultúra iránt érdeklődők pedig az idén díszvendégként meghívott Balatonfüred-Csopak-Tihany Borvidék nedűit is megkóstolhatják. Október 23 szállás kínálatában nézelődve Békéscsaba és az általa nyújtott lehetőségek garantáltan jó választásnak bizonyulnak!