A makói roma önkormányzat második alkalommal szervezett Mikulás-ünnepséget. – A Bajza utcai iskola tornatermében pénteken vártuk a családokat – nyilatkozta Gilingerné Ráday Krisztina elnök. Kétszáz csomag talált gazdára. A kicsiket és szüleiket szendvicsekkel, gyümölcsökkel és üdítőkkel is kínálták, valamint a kézműves sarokban karácsonyi díszeket is készíthettek. – Tavaly csak Honvédból jöttek vendégek, de most már az egész városból hívtunk hátrányos helyzetű, illetve több gyermekes családokat – tette hozzá az elnök.

A Szikszai György Református Általános Iskolában tanuló Rácz Anasztázia is részt vett az ünnepségen. – Én vagyok a legidősebb, ezért sokat segítek otthon édesanyámnak, vigyázok a kicsikre, játszom velünk, s ha kell, meg is etetem őket – árulta el a 10 esztendős kislány. Anasztázia már nagyon várja a Mikulást. Nagyon örült a kapott csomagnak, s az édességet megosztja a testvéreivel.

A Csongrád megyei cigány önkormányzat elnökhelyettese, Kolompár László is eljött a makói rendezvényre. – Folyamatosan szervezünk a megye szinten minden településén különféle programokat, összefogva a megyei önkormányzattal – emelte ki az elnökhelyettes. A csomagok összeállításánal nagyon figyeltek arra, hogy egyforma legyen mindegyik. – Ugyanis a kicsik nagyon kíváncsiak, így megnézik, mit kapott a másik, így hasonló dolgokat kellett tartalmazniuk a kis zsákocskáknak – fejtette ki Kolompár László.

Bakaity Dollinak három fia van, de csak a legkisebbel, Patrikkal érkezett, mert a két nagyobbik az iskolájában vett részt a Mikulás-ünnepségen. – Patrik írt is a Télapónak, mit hozzon neki, katonákat, varázsdobozt és egy összerakható rendőrőrsöt kért, majd meglátjuk, mi teljesül belőle – mondta mosolyogva az édesanya.

– Elsősorban azokat a családokat hívtuk el, akiknek otthon nagy nehézséget jelent, hogy megajándékozzák gyermekeiket – vette át a szót dr. Hadik György. Az önkormányzati képviselőtől megtudtuk, ő egykoron ebben az iskolában tanult, s emiatt nagyon örülne annak, ha most vendégül látott apróságok idővel szintén ide járnának, így újból élettel telne meg az öreg épület.

Munkatársunktól. K.