Szinte már a megszokott helyen, vagyis a makói városháza Úri utcai bejárata előtt várta csütörtökön a sajtó képviselőit Mucsi Tamás. A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke Farkas Éva Erzsébet polgármester szerdai, az ifjúsági konzultáció elindításával kapcsolatos bejelentésére kívánt így reagálni. – Az alapötlettel, vagyis a konzultációval nincs semmi probléma, csak azt kifogásolom, hogy a városvezető nem kommunikál a fiatalokkal, több rendezvényükre is elhívták, de mindig lemondta – sorolta Mucsi Tamás.

– A város fiataljai, s ezen belül a nemrég léterhozott Velnök diáktanács tagjai igen aktívak, számos programot szerveztek már, s kívánnak szervezni a jövőben is – vélekedett Mucsi Tamás. A dk-s politikus hozzátette: az íróasztalának a fiókjában lapul egy ijfúsági koncepció, melyeket korábban már kidolgoztak. E szerint számos ötlet lenne arra, hogyan lehetne még jobbá, még fiatalbaráttá tenni Makót. Például a már meglévő ifjúsági klub emeletén ki lehetne alakítani egy olcsó ifjúsági szálláshelyet, de az is szerepel a több oldalas dokumentumban, hogy szorosabbá lehetne fűzni a kapcsolatokat Makó testvérvárosainak ifjúsági szervezeteivel.

Mucsi Tamás abban látja a problémát, hogy az önkormányzat nem tekinti partnernek a fiatalokat, illetve nem tudják őket megszólítani. – A városnak van ugyan egy ifjúsági referense, az ő feladata lenne, hogy összefogja a fiatalokat, s egy asztal mellé ültesse le a Velnök és az önkormányzat vezetőit, hogy közösen megbeszéljék, hogyan tudnának együtt dolgozni, de nem tesz semmit – fejtette ki végül a politikus.

Munkatársunltól. K.