Közel 300 gyermekkel foglalkoznak az utánpótlás csapatok tekintetében a HFC-nél. Az intézményi programok keretében pedig közel 600 gyerekhez jutnak el az óvodákban és az iskolákban. December 16-án a különböző korosztályok fognak bemutatót tartani, így meg lehet majd nézni, milyen munka folyik a klubnál. „Szeretnénk, ha ez egy nagy komplex családi rendezvény lenne.”-mondta Horváth Zoltán, a HFC vezetője.

Horváth Zoltán

Vinnai István korábban klub elnökként tevékenykedett a HFC-ben, és megtudtuk, hogy régebben is voltak ilyen évzáró rendezvények és most ezt a jelenséget szeretnék újjáéleszteni. Ugyanis ez minden évben a foci ünnepléséről szól, és most is erről kell szólnia. Az elért eredményeket elismerik, illetve átbeszélik a jövőt, hogy miben kellene fejlődni.

Vinnai István

Kandó Róbert, szakmai felügyelő elárulta, hogy egészen az óvodás és iskoláskorú gyerekeken át a felnőttekig foglalkoznak focistákkal. Körülbelül húsz edző foglalkozik a fiatalokkal, külön foglalkoznak a kapusokkal, illetve erőnléti edző is van a klubnál. Szeretnék, ha minden csapatuk egy meghatározott mezsgye mentén edzene és versenyezne, erre törekednek a jövőben.

Kandó Róbert

Az Évzáró Fesztivál programját tekintve lesz büntető rugó verseny, női foci bemutató, A HFC korábbi játékosainak bemutatása, eljön Sós Bence, aki most a Debrecen élvonalbeli játékosa, illetve dobhatunk egy macit is a hódmezővásárhelyi óvodák számára.

sk