Hódmezővásárhely 2018-as költségvetésének összeállítása, tárgyalása előtt Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere konzultációt kezdeményezett helyi társadalmi csoportokkal, gazdasági szereplőkkel, civil szervezetekkel. Az alpolgármester már több témában is tárgyalt az adott területek prominens képviselőivel, így a sport, a gazda és az egyházi szervezetek után, hétfőn a szociális szféra került sorra.

„Minden rászorulóra oda tudunk figyelni, úgy is, hogy több fenntartó dolgozik együtt. Ezért ezt átlátni is elég nehéz, de most itt voltak a szociális szféra, például a mozgáskorlátozottak, vagy a hallássérültek, képviselői és átbeszéltük: kinek mire lenne szüksége.”- mondta Hegedűs Zoltán

Az alpolgármester hozzátette: szeretné Kószó Péter alpolgármesternek megköszönni a munkáját, hiszen ő fogja össze a szociális szféra munkáját.

A jövő feladatairól Hegedűs Zoltán elmondta: a Vöröskeresztnek jó volna egy földszinti helység, mivel sok időskorú látogatja őket és az első emeleti iroda nem igazán alkalmas az ügyfelek fogadására. A hajléktalan ellátó szálló felújítása és funkcionális bővítése is esedékes.

Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója elmondta, hogy az utcán valóban nincs sok hajléktalan, azonban a szállón 60-70-en is vannak, ezért szükséges az épület bővítése. Az igazgató hozzátette: kisebb ágyszámú szobákat szeretnének, hogy egy kicsit önállóbbak legyenek a bentlakók. Korsós tájékoztatott, hogy 2-3 férőhelyes lakhelyek kellenének, azonban jelenleg van olyan szoba is, ahol 26-an alszanak együtt.

n.j.