Ingyenes lesz a parkolás a piacnál

Megszüntetik a fizetős parkolási rendszert a vásárhelyi piacnál – döntött a képviselőtestület a hétfői ülésén. Fekete Ferenc javasolta, hogy ingyen lehessen parkolni a vásár környékén.

A közgyűlési előterjesztés úgy szólt, hogy a piaci parkolási övezet szűnjön meg, és a belvárosi rendszer legyen érvényes ott is, ami azt jelenti, hogy ne a piac nyitvatartási idejében, hanem hétköznaponként 8 és 18 óra között kelljen fizetni a parkolásért, a hétvége pedig ingyenes lenne. – Ezzel az árusok versenyhátrányát csökkentenék a bevásárlóközpontokkal szemben, ahol mindig díjmentes a parkolás – hangzott el.

Fekete Ferenc önkormányzati képviselő elmondta, hogy tavaly egy konzultáció során már szó esett arról, hogy a parkolás ingyenessé tételével segítsék a piaci vállalkozásokat. Ezért azt indítványozta, hogy legyen díjmentes a parkolás. Magyar József, a piac üzemeltetője is megerősítette, hogy nem támogatja az előterjesztést.

– Egy keddi és egy pénteki piac reggel 6 órakor kezdődik, és 10 óráig tart. Ha valaki odamenne reggel 7-kor és negyed 9-kor távozna, akkor azért a negyed óráért már büntethető lenne, ha nem venne parkolójegyet  – ismertette Magyar József, aki szerint

az egész több bosszúságot okozna, mintha megszüntetnék a parkolási rendszert.

Tavaly összesen körülbelül 9 millió forintot költöttek el az autósok parkolásra a piacnál, míg az új rendszer Magyar József szerint mindössze 1 milliót hozna,

ami által több lenne az üzemeltetés, mint a bevétel.

A képviselők így Fekete Ferenc javaslatát szavazták meg, így a piacnál a jövőben- a rendelet kihirdetését követően – ingyen parkolhatnak majd az oda érkezők.