A világ legfinomabb palacsintája így készül!

A könnyedén elkészíthető amerikai palacsinta receptjét ajánljuk most.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • 250 ml joghurt
  • 2 csésze liszt
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1 porcukor

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. Majd a fehérjét keverjük össze 1 kanál cukorral. Egy másik edényben a tojássárgáját szintén keverjük ki a maradék cukorral,  a liszttel, a joghurttal, a vajjal és a sütőporral.
  2. Ha mindezzel megvagyunk, adjuk hozzá a  palacsintatésztához a tojásfehérjét. (Kanállal keverjük, ne mixerrel!)
  3. A palacsintasütőt közepes hőfokon melegítsük elő, nem muszáj hozzáadnunk olajat, hiszen a tésztába már tettünk vajat.
  4. A felforrósított sütő közepébe 4-5 kanál tésztát csorgatunk, és aranybarnára sütjük.
  5. A legfinomabb melegen, de hidegen is bátran ajánljuk… ízlés szerint tálaljuk, megszórhatjuk a tetejét porcukorral, és különféle gyümölcsökkel is.

Jó étvágyat! 🙂 

 

Forrás: recepti.zena.blic.rs

Kép: pixabay.com