Rendhagyó irodalom órát tartottak a kertvárosi iskolában! 1

A közelgő költészet napja alkalmából az óbudai Krúdy Gyula és a helyi Kárász József Irodalmi Kör írói, költői tartottak könnyed tavaszias hangvételű órát a tanulóknak.

– Iskolánkban minden évben megemlékezünk a költészet napjáról. Boldogan mondhatom, hogy a gyerekek minden egyes alkalommal nagy szeretettel fogadják a költőket, hiszen ismerik a megjelent írók verseit, költeményeit- fogalmazott lapunknak Juhászné Wolf Edit, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Rendhagyó irodalom órát tartottak a kertvárosi iskolában!
Juhászné Wolf Edit büszkén tartja a Krúdy Gyula Irodalmi Körtől kapott díszoklevelet

Hozzátette, az irodalmi körökkel való jó kötelékről az is tanúskodik, hogy 2016-ban az óbudai költők irodalmi díjjal is megajándékozták az iskolát. Fontosnak tartja, hogy a művészetekkel való kapcsolatot már idejekorán ápolják, ezért ezt a különleges órát is ennek megfelelően alakították ki.

– A bevezetőben szó esett a jelenlévők munkásságáról, majd a tavaszról, az állatokról, és a virágokról szóló verseket hallgathattak a tanulók. Sőt, Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző megzenésített verseket adott elő, ami az alsó és felső osztályosoknak is egyaránt nagy élmény volt 

– mondta az igazgatónő.

A csütörtök délelőtti eseményen nemcsak a költők, de a második osztályos tanulók is készültek egy kisebb előadással.

A Kárász József Irodalmi Kör tagjai (Gyulafalviné Koncz Márta, Fehér József és Haranghy Géza), illetve a Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagja is (M. Jankó János és Németh Nyiba Sándor, Kanizsa József) nagy szeretettel és odaadással mondták el verseiket, és persze József Attila munkásságáról is megemlékeztek.