Panaszláda: használhatatlan játszótér a Rárósi úton 1

Nem a játékok állapota, hanem a nagy fű az, ami miatt jobb inkább távol maradni az egyik Rárósi úti játszótértől – írta egy olvasónk, aki szerint a gondozatlanság egyben közösségrombolás is.

A Zalaegerszeg téri játszótér állapotára hívta fel a figyelmet Szilvia nevű olvasónk, aki a következő levelet küldte a Panaszláda rovatunkba:

Itt a jó idő, kisgyerekeinkkel egyre többet mennénk a Rárósi úti játszótérre, de nem lehet mert olyan nagy a fű, hogy az valami borzalom!! Egy babakocsit sem lehet odatolni, mert elakad a gazba a kerék. Segítséget szeretnénk kérni, mert így jóformán használhatatlan a játszótér, ami – mellesleg -közösségromboló is. Azért bosszantó, mert a játékok meg jók… nem lehet valami tenni ez ellen??

A témában kérdéseket küldtünk a polgármesteri hivatal sajtóreferensének, aki azt válaszolta: a játszótér a május 12-i városszépítő program kiinduló pontja lesz, és a héten itt is elvégzik a fűnyírást.

Az önkormányzat még közölte, összesen 10 ember nyírja a füvet a közterületeken, van, ahol külső vállalkozó bevonásával. Az első fűvágások körülbelül egy hónap múlva érnek véget.

Hétfőn fotókat is készítettünk a játszótérről:

Panaszláda: használhatatlan játszótér a Rárósi úton 4

Panaszláda: használhatatlan játszótér a Rárósi úton 3

Panaszláda: használhatatlan játszótér a Rárósi úton 2

Panaszláda: használhatatlan játszótér a Rárósi úton