Mozgalmas hétvégéje volt a HSÚVC-nek

A HSÚVC a hétvégén két országban három különböző versenyen képviselte Hódmezővásárhelyt.

A legnépesebb csoport Romániában, Marosvásárhelyen vett részt egy nagyszabású nemzetközi versenyen, ahol összesen 4 arany, 5 ezüst és 3 bronzéremmel tértek haza – írja az Oldalvonal. Szőke Zita 100 gyorson és 100 pillén, Oláh Norbert 100 mellen, Csókay Lenke 100 háton nem talált legyőzőre.

                                Szőke Zita a képen középen

„Én a régiós csapat színeiben indultam, és sikerült 2 aranyat nyernem 100 méter pillén és 100 méter gyorson és 2 bronzérmet szereznem 100 méter háton és 100 méter mellen. Ez a verseny egy jó kis edzés volt az ifi ob előtt és tapasztalat szerzés szempontjából is fontos volt. – értékelte a marosvásárhelyi versenyt Szőke Zita.

Békéscsabán, a medencés hosszú távú országos bajnokságon, 5000 méteren Zaka Maja a 6.  Szabó Orsi a 9. Matejdesz Máté a 8. helyen ért a célba az ifjúsági kategóriában. A legkisebbek Paku Zoltán edző vezetésével a Gyarmati kupán itthon vettek részt, és összesen 9 arany, 9 ezüst és 4 bronzéremmel gazdagodott az éremgyűjteményük.

Pénteken hét versenyző az ausztriai Welsben, míg a nagyobb része a csapatnak Szentesen fog rajthoz állni az “Ovódától az olimpiáig” versenyen.