Morvai: Gyurcsány a Jobbikon keresztül kerülne újra hatalomra

És ebben fordulópontot jelentett Márki-Zay Péter parolázása az MSZP-s Botka Lászlóval, a történet végén pedig a könnygázt fújókra való szavazásra is buzdítottak – mondta Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselő a 24.hu-nak adott interjújában.

A portálnak Morvai Krisztina igennel válaszolt arra a kérdésre, miszerint az-e a Jobbik fő problémája, hogy nyitott a baloldal felé és végül a választáson össze is borultak. – Kikérem magamnak, hogy az a Jobbik, amelyik abban a könnygázban erősödött meg, amelyet a 2002-es Budaházy-féle hídfoglalástól egészen 2010-ig például az én arcomba is fújtak, most nyíltan arra buzdítson, hogy a könnygázt fújókra szavazzanak a szimpatizánsaik – jelentette ki az európai parlementi képviselő, aki szerint

a fordulópont a Márki-Zay Péter-féle történet volt.

A politikus szerint Márki-Zay a Jobbik támogatásával vált polgármesterré, majd az első útja a szocialista Botka Lászlóhoz vezetett. Nem azt mondta, hogy elmegy Toroczkai Lászlóhoz, aki szintén az ő megyéjében polgármester, hanem elment Botkához, és ünnepélyesen átvette tőle az európai uniós zászlót. – Számomra ez a zászló az Európai Egyesült Államok szimbóluma, ezért ez egy nagyon fontos szimbolikus gesztus volt – mondta még el Morvai.

A teljes interjút ITT olvashatja el.