A vásárhelyi kamerarendszert támadja Hadházy Ákos

Több ismert, az ellenzéki összefogást támogató politikussal készül pártot alapítani Hadházy Ákos- írja a Magyar Hírlap. Az újság pártbéli forrásaik szerint az LMP ellen indult „médiahadjárat” mögött is a bukott társelnök áll, akit többen követhetnek volt pártjából.

A Magyar Hírlap információi szerint új párt alapítására készül Hadházy Ákos. Úgy tudják, az LMP-ből kilépett volt társelnök formációjához csatlakozhat, Márki-Zay Péter, a veszprémi Kész Zoltán és Botka László szegedi polgármester is. Utóbbi állítólag még kivár, attól függően csatlakozik Hadházyékhoz, hogy kap-e kellő támogatást az új párt.

A Magyar Hírlap LMP-s forrásai szerint Hadházyban akkor merült fel, hogy új pártot alapítson, amikor nyilvánvalóvá vált, nincs esélye visszakerülni az LMP vezetésébe. „Megmaradt befolyását és kapcsolatait felhasználva több politikust, köztük magas pozícióban lévőket is megpróbált ilyen-olyan módszerekkel elcsábítani a pártból” – fogalmazott forrásuk, hozzátéve, hogy várhatóan néhány támogatója követni is fogja. Ilyen lehet Ábrahám Júlia, aki kilépésekor utalt rá, hogy egy új politikai párt létrehozásában reménykedik. Csatlakozhat az a Kassai Dániel is, akit szintén önálló visszalépése miatt büntetett meg az LMP, és várha­tóan ki is zárják a pártból, mert kiderült, hogy ő készítette a Hadházy és Sallai Róbert Benedek közt történt incidensről kiszivárogtatott hangfelvételt. Az általunk megkérdezett LMP-sek szerint teljesen egyértelmű, hogy a párt ellen a baloldali médiumok által az utóbbi hetekben indított támadások és több belső információ kiszivárogtatása mögött Hadházyék állnak, és „a bosszúhadjárat korántsem ért véget”

A Magyar Hírlap teljes írása itt olvasható. A szegedi és a vásárhelyi polgármester találkozójáról pedig itt írtunk.

Botka és Márki-Zay kéz a kézben tör országos politikai babérokra