Rock fotókönyvet tervez Szilágyi Gergely

13-14 éves kora óta szereti a rockot, s 2007 óta fotózza is a Vásárhelyen és a környékbeli településen fellépő zenekarokat. A több ezer felvételből 19 látható is a KépKapTár Galériában, s a fotóriporter egy fotóskönyvet is szeretne kiadni a legjobb képeiből.

– Miért kezdted el fényképezni a rock & roll zenekarokat? – kérdeztem a fotóriportert.
– 2007-ben kezdtem ismét Vásárhelyen fotózni, ismerőseim szervezték a Hódstock fesztivált, s szervezik ma is, s felkértek, hogy fényképezzek az eseményen. Végül úgy rám ragadt ez a feladat, s meg persze a rockzenét is szeretem. Mindig elmentem rá, s megörökítettem a zenekarokat, s egy pár év után észrevettem, hogy kerekedik ez a téma, s azt követően tudatosan kezdtem járni a környék, azaz a vásárhelyi mellett a szegedi, szentesi, orosházi kisebb klubkoncerteket. Ezekből a képekből egy merítés, a KépKaptár Galériában augusztus végéig látható tizenkilenc fotóm.

– Jól tudom, nagyobb terveid is van a fotókkal?
– Könyvet akarok belőlük összeállítani, egy szöveg nélküli, minőségi fotóalbumot. A képek mellett csak annyi szerepelne, hogy kik és hol láthatók a felvételeken. Úgy érzem, hogy ebben az anyagban sokkal több van. Több ezer képet készítettem, most válogatom azokat. Egy minimum százoldalas fotókönyvet ki lehetne hozni belőlük, kisebb példányszámban.

– A kultúra része a rock & and roll, igaz manapság kissé a perifériára csúszott. Téged miért érdekel ennyire?
– Én ilyen zenéket hallgatok tizenhárom-tizennégy éves korom óta. Amúgy is jártam koncertekre, ez ez olyan projekt volt, melyet tudatosan csináltam. Alkalmazott fotográfusként, fotóriporterként vállaltam, hogy fáradságot nem kímélve, időt nem sajnálva elmenjek a koncertekre, fellépésekre. Olyan barátokkal, akik hasonló típusú zenéket kedveltek. S együtt rock & rolloztunk.

– Az egyik kiállított képedhez érdekes történet fűződik…
– A tárlatot megnyitó Lévai Balázs egyszer lehozott egy chilei és ecuadori black és death metál bandát a vásárhelyi Csengődi kocsmába, ahol nagyon jó hangulatú koncertet adtak. Aki megnézi a kiállításomat találkozik majd ezen készült fotómmal is.